zaterdag 21 maart 2009

El Norte de Argentina

Ola amigos, compadres, chicos, chicas, famila,...

We hebben onze eerste week Argentinië fantastisch verteerd! Letterlijk en figuurlijk want je kan hier verdekke fantastisch lekker eten. Carne de Bife, carne de Lomo, Bife chorizzo...hier is extreem veel lekker vlees in Argentinië :) hehe!

Ons eerste dorpje en avond was in Yavi (uitgesproken als Sjabi) maar raar maar waar, hier was nu eens echt niks te beleven se...doods, maar wel lekker gegeten in den Hostal. (en paaseieren geschildert met den Dennis)

Nadien verder gebust (extreem goede bussen hier trouwens voor de mensen die nog met een bang hartje thuis zouden zitten) richting Jujuy waar we met plezier een dagje over de straten hebben gelopen. De dag nadien verder richting Salta wat ons vermoeden over Argentinië volledig bevestigde...totaal anders dan Bolivia...het zou evengoed een stad in Europa kunnen zijn geweest maar wel fantastisch. We worden hier zelfs aangesproken door mensen die de weg vragen enz...stilaan zijn we precies ECHTE argentijnen aan het worden.

In Salta hebben we dan een autoke gehuurd om de omgeving een beetje te verkennen. Werkelijk 3 fantastische dagen gehad in een VW Golf. Op de muziek van "condor de pasa", "Cat Stevens" en "Red Hot Chili Peppers" (een cd·ke meer had zeker gene kwaad gekunnen) een fantastisch traject afgelegd. Van Salta naar Cachi waar het lokaal feest van de patroonheilige aan de gang was. Op de weg naar daar een kleine vertraging gehad omdat de weg versperd was door aarde die van den berg gekomen was...menig toerist draaide zijn car terug richting Salta maar wij hadden er nog wel een goed oog in, zeker nadat enkel Waalse batti·boys ons "goede kans" wensten wouden we liever wat wachten dan samen met die (gasten??) terug te rijden. En dat heeft zeker geloond!

De dag nadien dan verder gereden richting Cafayate, een heerlijk wijndorp met immens vele bodegas om wijn te proeven...een feest voor elke wijnliefhebber!En voor ons...

Als laatste dag dan terug gereden langs de Quebrada de las Conchas, de nokke had da opgezocht in zijne woordenboek en Conchas bleek vagina te zijn, dus die streek die mochten we in geen geval missen. Het was er werkelijk fantastisch...eindeloos in rondgewandeld, rondgekeken en genoten!
Onze wagen hebben we tegen 21uur terug ingediend waarna we het nachtleven zijn gaan verkennen. In Puurs beginnen ze laat te feesten maar hier startte het pas echt rond een uur of 3, veel Salsa, veel Salta,...bwa Joc we hebben ons er goed gehad.

Vanavond nemen we de bus richting Mendoza...18uurkes cruisen in luxebus om dan morgen alweer in een wijnstreek te mogen arriveren.

De groeten daar, geniet van de pics y hasta luego
De boys