woensdag 4 maart 2009

CRASH!!!

Zaterdagavond rond een uur of 7 stappen 4 mensen gelukzalig op een bus richting Uyuni!
De nokke gelukkig naast zijn madam, de Sis blij naast de Matti. Goed voorzien van eten en drinken voor de nachtbus op een toch wel chique bus hadden we er extreem veel zin in.

Tegen middernacht begon de nokke ineens dorst te krijgen en bleek het water kwijt te zijn...
In de morgen tegen een uur of 6 bleek er nog iets in het venijnig fleske te zijn, maar we besloten het achter te laten op den bus...

Om half 7 nog aan het genieten van de omgeving lagen we een uurtje later los in die omgeving!
De bus was al een tijdje redelijk aan het vliegen door het landschap. Echte weg was er niet maar je moest wel zien dat je niet in de greppels en beken terecht kwam. Toen we ergens boven kwamen merkten we direct dat de chauffeur onmogelijk nog zijnen bocht kon halen...schuif over de weg, slippen, en uiteindelijk gecrashed links van de weg in een soort van geul, de bus volledig op zijne linkerkant! Iedereen lag door elkaar in de bus...3-tal seconden geen idee wat er gebeurd is maar gelukkig allen vrij snel bij bewustzijn. Overal bebloede mensen, vrouw gekneld onder de bus, iedereen moest zo snel mogelijk uit de bus om deze op te tillen en dat iedereen bevrijdt kon worden...dit is allemaal vrij goed gelukt.

Nadien was het eeen kwestie van de schade bij ons vast te stellen...matti zijn schouder was uit de kom dus die is direct met eerstvolgende bus vertrokken naar Uyuni...waar ze uiteindelijk hem jammer genoeg nie konden helpen. Wij hebben dan ne jeep gefixt om tot bij matti te geraken en aangezien de Sis aant overgeven was hadden we voorang op de rest.
De nokke zijne rug deed serieus zeer en zijne neus bloedde wat. Susan was vrij goed ervan afgekomen...die zat rechts in de bus!

Na een dag in een verschrikkelijk hospitaal te hebben gezeten tot savonds laat zonder ze ons echt konden helpen hebben we dan nachttrein genomen naar Oruro...de Mat met baxter en al op den trein om tegen half 8 in Oruro aan te komen.
Mattias zijn schouder terug op zijn plaats gekregen...nokke zijn neus bleek gebroken te zijn...de Sis had een hersenschuddingske.
Dinsdag was dan den dag van het goed nieuws...Matti mocht uit het ziekenhuis, de nokke zijne neus was al een pak beter en de Sis bleek geen vocht in de hersenen te hebben dus we konden verder onze reis beginnen plannen.

Morgen vertrekken we naar Potosi...een stad waar we wat op het gemakske kunnen doen...en vooral een goede weg van slechts 5 uur bus...

Alles is dus zeker en vast terug in orde met ons!!! We kunnen terug genieten...al had het net iets fijner geweest zonder dit avontuur natuurlijk!

We genieten van de laatste weken met de Matti bij ons en de rest van de avonturen lees je dan wel later op den blog he

Matti, Nokke, Sis

de pics van de crash...evoor en erna...staan bij fotos van Bolivia he boys!

2 opmerkingen:

  1. Pffff, toch wel ff verschieten. Ik ben blij dat het niet al te erg is. Hou jullie goed!
    En geniet er nog suppppeerhard van!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hou ons maar goed op de hoogte he, zowel van goe als (hopelijk geen)slecht nieuws

    BeantwoordenVerwijderen