donderdag 2 april 2009

Mendoza - Cordoba - Iguazu

Vrienden!

The story continues; en wel in Mendoza, de wijnstad. Niet te missen door ons dus! Mendoza op zichzelf was niet echt de meest interessante stad (wegens volledig herbouwd na een aardbeving) maar we hebben er wel enkele schitterende ervaringen beleefd.

Jiiiiha, voor den eerste keer op een paard gezeten en nog bereden ook (als je de paardenkiosk op Kalfort kermis niet meetelt uiteraard) Cowboy Johnny en Nokke reden op een paard door de far-west, sweet! Ook de middagbbq in the middle of nowhere, maar wel met een lap vlees waar butcher Mees serieus jaloers zou op zijn, kon ons smaken.

Volgende dag ruilden we onze viervoeter om voor een tweewieler en fietsten richting de wijnbodega´s die er in Mendoza in overvloed zijn. We proefden en proefden nog een keer en we blijven bij ons standpunt: een heerlijke Malbec blijft een niet te versmaden wijntje, zeker als je hem combineert met een dikke Argentijnse steak! Omdat proeven niet hetzelfde is als eens flink doordrinken werden we na onze fietstrip spontaan volgegoten door Mr Hugo, eigenaar van het fietsbedrijf en de verloren tweelingsbroer van Gene Bervoets.

Na deze ervaringen was het tijd voor onze trip naar Cordoba, 2de grootste stad van Argentiniƫ en eigelijk een groot winkelcentrum in openlucht en paradeplaats van bloedmooie Argentijnse chicas, miauwkes zenne! Nog een troef van Cordoba: Nightlife!

Na 2 lange party-nachten hadden we het gevoel dat we nog eens een keer een fantastisch natuurwonder moesten opzoeken en daarvoor busten we naar Iguazu. Dit grensstadje met Braziliƫ en Paraguay is de plek waar enkele van de grootste watervallen ter wereld te bewonderen zijn. Eerst staken we een dagje de grens met Brazil over en kregen er een geweldig zicht, fantastisch panorama over het hele gebied. Brilliant! De volgende dag verkenden we de Argentijnse kant. Hier kon je veel dichter tegen de watervallen komen, wat dus ook zeer de moeite was, en uiteindelijk gingen we er met een zodiac letterlijk in. Geweldige douche was dat!

Nadat den John zijn favoriete vogel, den toekan, nog eens gespot had konden we Iguazu achter ons laten en doorreizen naar onze volgende bestemming en eindstation, Buenos Aires.

We laten binnekort nog wel iets wten hoe zot het daar is!

Hasta luego!

1 opmerking:

  1. het heeft hier al 2 keer goe weer gewest. En we zen al 2 keer goe zat naar herve gegaan. Spijtig da we ginder bij julie ni even kunnen vertoeven. geniet nog van de laatste dagen. Woensdagavond zullen we in den excelsior ale drankbonnekkes opdrinken. GRoetjes van Chris Anita Martha en Vic.

    BeantwoordenVerwijderen